ERVARINGEN 

Trauma 

Net  een patiënt gebeld die 3 weken geleden MatriXcoaching heeft gehad na een ernstig auto ongeval. Hij vroeg om EMDR, maar de huisarts plande hem in, in mijn agenda. Korte wachttijd, (1 week, psychologen vaak 2 maanden), korte sessie (half uur duurde de afspraak) en daarna heb ik hem niet meer gezien. In het telefoongesprek vertelde hij dat het bijzonder goed met hem gaat. Hij is niet meer bang om auto te rijden en het issue wat hij niet wilde bespreken, maar wel aangepakt heeft is nu weg. Dat was het ergste, vertelde hij nu. 

Zojuist een mevrouw van 82 jaar bij de huisarts gesproken die vertelde beduusd te zijn van de MatriXmethode. Ze was geschrokken van een op haar afkomende vrachtauto en gevallen. Ze raakte gewond, maar bleef ook steeds het beeld van de op haar afkomende vrachtauto zien. Met de MatriXmethode is dit na 1 contact weg. “Ik denk er niet eens meer aan!” zei ze. Mooi he?

Sexueel misbruik

Een ervaring van een 68 jarige vrouw die ik mag delen: Ik vind de MatriXmethode een heel erg goede methode! Ik ben er erg van opgeknapt! Ik was altijd heel druk inmijn hoofd en sinds ik de MatriXmethode kenis er zoveel rust in mijn hoofd, waardoor ik weer veel meer plezier in mijnleven heb. Ik word er vrolijk van, ik slaap beter, dus ik kan het iederereen aanraden die drukte in zijn hoofd heeft. Ik  vind het moeilijk maar wil wel iets over mijn achtergrondvertellen. Misschien kan ik ermeer mensen mee helpen. Ik ben vroeger misbruikt geweest en dat loopt als een rode draad door mijn hele leven omdat ik het in principe nooit verwerkt heb. Sinds ik met d ematriXmethode in aanraking gekomen ben, ben ik het kwijt. Ik akn het ook niet meer terughalen. Eerder had ik vaak terugvallen in alcoholgebruik/ misbruik, maar nu heb ik dat niet meer nodig omdat ik goed in mijn vel zit. Ik heb er geen behoefte meer aan, omdat ik de gedachtes aan vroeger niet meer heb. Iedereen die zoiets dus ook meegemaakt heeft, raad ik de MatriXmethode aan. 

Angst 

Laatst meldde zich een meisje (18) bij de huisarts met paniek en angstklachten. Ze was ook misselijk en viel flauw. Haar klachten bestonden al langer en een medische oorzaak werd niet gevonden en haar klachten namen alleen maar toe. Afspraak stond bij mij gepland want niemand kon haar angst uit haar hoofd praten en het was eigenlijk niet meer te doen thuis voor haar en haar ouders. Naar school gaan lukte niet meer. Ik legde kort de MatriXmethode aan haar uit en ging met haar aan de gang. Ze gaf haar lijden op dat moment een 9. Na een kwartier coachen kwam er rust en een glimlach op haar gezicht en gaf ze haar lijden een 2. Bij mij ontstond ook een glimlach want ik blijf dit mooi vinden. Ik heb een vervolgafspraak met haar gepland maar na 3 dagen was ik benieuwd hoe het met haar ging en ik besloot haar op te bellen. Ze was op school en het ging goed. Wat me opviel was dat ze het zelf eigenlijk heel normaal vond. Ik hoopte natuurlijk ook een beetje op positieve waardering maar begreep dat dit echt de MatriXmethode is. Haar nare beleving is geneutraliseerd. De lading is er van af en daardoor is het voor haar weer gewoon. Ze had nog wel angstklachten op de fietsen daar gaan we in het volgende contact mee aan de gang. Mooi he, om zo te kunnen en mogen werken? 

Neem gerust contact me op.